Kalite kontrol hizmetleri, müşterilerin bir ürün ya da hizmet alımı sonrasında yaşanan aksiliklerden dolayı mağdur duruma düşmemesi için büyük önem teşkil etmektedir. Müşteri, bir ürün ya da hizmet aldıktan sonra aldığı ürün ya da hizmetin hatalı olduğunu düşünüyorsa, kalite kontrol hizmeti sayesinde ürünün tekrar işleme alınmasını sağlayabilir.

Kalite kontrol hizmetleri kapsamında müşterilerin teslim aldığı hatalı ürünler, tamir edilmeye uygun ortamlarda tekrar işleme alındıktan sonra bir değerlendirme sürecinden geçer. Bu değerlendirme sürecinden sonra eğer ürün, müşterinin dediği gibi hatalı çıkarsa duruma göre iade ya da değişim süreci başlamaktadır.

Bunlar dışında kalite kontrol hizmetlerinin en temel görevi, herhangi bir ürünü kalite planlarına uygun bir şekilde girişini yapmak ve daha sonra ara ve final olmak üzere kontrollerini sağlamaktır. Bu süreç boyunca departmanda çeşitli notlar tutulur ve iş akışının düzeni sağlanır. Müşterilere hatalı ürünler gitmesi takdirde ise ürün gerçekten hatalı olursa iade ya da değişim yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir