İnsan kaynakları hizmetleri bireylere ve bulundukları çevreye fayda getirebilecek bir şekilde, ayrıca içerisinde bulunduğu ortamın yasalarına ters düşmeyecek bir biçimde çalışmaların sürdürülmesi olarak ifade edilir. Bunun yanı sıra akademik çevre ve iş dünyasını ilgilendiren yönetim fonksiyonu olarak da ifade edilir.

➥İnsan Kaynakları Yönetimi Personelleri Nasıl Olmalı?
İnsan kaynakları yönetimi alanında görev almayı düşünen bireylerin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özelliklerden bazılarına aşağıda yer verilmektedir.

-Stratejik bir bakış açısına sahip olması gerekmektedir.
-İletişim becerisinin gelişmiş olması gerekmektedir.
-Uzlaşmacı bir yapıya sahip olması gerekmektedir.

➥İnsan Kaynakları Yönetimi Ne İş Yapar?
İnsan kaynakları yönetimi, şirketin mevcut personellerini değerlendirerek açık pozisyonları belirler. Akabinde kariyer ve iş sitelerinde ilgili açık pozisyonlar için personel araması gerçekleştirir. Bunun yanı sıra mevcutta çalışanlar arası ilişkileri düzenler, bodrolama hizmetleri, özlük işleri ve eğitim ile performans değerlendirmelerini gerçekleştirir. İnsan kaynakları yönetimi alanında çalışacak personellerin yaptığı diğer işler aşağıda yer almaktadır.

-Birçok konuda raporlama yaparak ilgili bölümlere iletir.
-Personel alımı ve personel işten çıkartma süreçlerinde aktif rol alır.
-Mobbing gibi psikolojik tacizlerin önüne geçilebilmesi için eğitim ve etkinlikler düzenler.
-Görev aldıkları firmaların disiplin prosedürüne ilişkin takibi gerçekleştirir.

➥İnsan Kaynakları Neden Önemli?
İnsan kaynakları hizmetleri, şirketlerin varlığını sürdürebilmesi için önem teşkil etmektedir. Nitekim insan kaynakları hizmetleri alanında çalışanlar, şirketleri için verimli personel alımı gerçekleştirirler. Mevcut personellerin performanslarını takip ederek, gerekli geri bildirimleri raporlarlar. Bu da şirketlerin kar elde etmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir