İnsan Kaynakları Hizmetleri

Günümüzdeki şirket sayısı ve şirket içindeki çeşitli sorun ya da ihtiyaçlar göz önüne alındığı zaman insan kaynakları hizmetleri, kavram olarak her geçen gün daha da değerleniyor. İnsan kaynakları, şirket içi ve dışında birbirinden farklı görevlere sahip olan nadir departmanlardan biridir. Hem şirketin iç huzurunun sağlanması, hem daha iyi organize olmak hem de kar elde etme gibi görevler derken insan kaynakları hizmetleri, gitgide sınırsız bir hale bürünüyor.

Her ne kadar bu departman, daha çok çalışanlar arasındaki sorunları giderme ve iş ortamında huzur bulma gibi konularla ön plana çıksa da yükümlü olduğu çok yönlü görevleri de vardır. Örneğin çoğu şirkette işe alım ve terfi gibi konularla da insan kaynakları departmanı ilgilenmektedir. Bunlar dışında iş,adaptasyon ve performans yönetimi gibi konular da yine bu departmana aittir.

 

İnsan Kaynakları Nedir?

İnsan kaynakları, temelde çalışan ilişkilerini dengeleme ve şirketi çeşitli konularda öne çıkarma çabası içinde olan bir departmandır. Sanayi devriminden sonra ortaya çıkan bu departman, bu temel görevlerin dışına şirket ihtiyaçlarının artması ile birlikte çıkmış ve her geçen gün farklı konularda gelişmeye başlamıştır. Çok büyük bir pazara sahip olan insan kaynakları, yapay zekanın ele geçiremeyeceği işler arasında yer almış ve değerini bir kez daha kanıtlamıştır.

Birçok temel fakat önemli göreve sahip olan insan kaynakları, bir şirketin kalbi gibidir. Bu sebeple basketbol oyunundaki oyun kurucu kavramı ile birlikte çok benzetilmekte ve kullanılmaktadır. Birçok görevi olan bu departman, şirketi çeşitli konularda bir adım öne çıkarmak amacındadır.

 

İnsan Kaynakları Neden Önemli?

İnsan kaynakları departmanı, birbirinden farklı görevi olduğu için büyük rol oynamasının yanı sıra, insan ilişkilerinin her zamankinden daha çok önemli olduğu bir devirde yaşadığımız için şirketin prestiji açısından da büyük anlam taşımaktadır.

Bunların dışında şirket içerisinde ya da dışarısında birbirinden farklı sorunlar çıkabiliyor. Bu departman, sorun çözme konusunda da çok iyi olduğu için en vazgeçilmez departmanlardan birisi. Yani insan kaynaklarının önemini anlatmaya yetecek kelime bulamayabiliriz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir