Kalite kontrol hizmetleri, tüketicilerin bir hizmet ya da ürünü aldıktan sonra yaşanan aksiliklerden dolayı mağdur olmasını önleme açısından oldukça önem arz etmektedir. Tüketici, bir hizmet ya da ürün aldıktan sonra aldığı hizmet ya da ürünün hatalı olduğunu düşünüyorsa, kalite kontrol hizmetleri sayesinde ürünün tekrardan işleme alınmasını sağlamaktadır.

Kalite kontrol hizmetleri bünyesinde, tüketicinin almış olduğu üründe hata olduğunu düşündüğünde tekrardan tamir edilmeye uygun ortamlarda kontrol edilmesi işlemi gerçekleşir. Kontrol süreci içerisinde tüketicinin belirttiği gibi ürün hatalı çıkarsa, mevcut şartlara göre iade ya da değişim süreci başlatılır.

Kalite kontrol hizmetleri kapsamında en temel görev, herhangi bir ürünü kalite planlarına uygun bir şekilde girişini sağlamak akabinde ara ve final olmak üzere ürünün kontrollerinin gerçekleştirilmesidir. Bu süreç boyunca kalite kontrol departmanında çeşitli notlar alınır ve iş akışı düzenli şekilde ilerler. Müşterilere hatalı ürün gittiği taktirde, ürünün tekrardan kontrolü sağlanmaktadır. Eğer gerçekten hata varsa, değişim ya da iade işlemi sağlanır.

➥KALİTE KONTROL HİZMETLERİNİN AMACI
Kalite kontrol departmanının tek bir amacı bulunmaz. Fakat en temel amacı, şirketin kalkınmasına fayda sağlamaktadır. Bu nedenle kalite kontrol departmanı, üretilen ürünlerin kalitesinin en üst seviyede olmasını sağlar. Kalite kontrol süreci, birçok farklı aşamalardan meydana gelmektedir. Bunlardan en belirgini ve hedefi, şirketin tasarladığı kalite standartları çerçevesinde ürün başarısını kontrol etmektedir.

İşyerleri ve fabrikaların ürettiği ürünler, belirli bir kalite içerisinde devamlı şekilde üretilmelidir. Eğer ürünler ara ara düşük kalitede çıkarsa firma güvenilirliği sarsılır. Bu gibi durumların önüne geçilebilmesi için şirketlerin içerisinde kalite kontrol departmanları bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir