Kalite kontrol hizmetleri hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumaya yönelik sunulan hizmetler bütünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Nitekim bir müşterinin aldığı ürün ya da hizmet hatalıysa veya müşteri ürünün hatalı olduğunu düşünüyorsa, kalite kontrol hizmetleri sayesinde ilgili ürünü tekrardan incelemeye aldırabilir. Müşterinin isteği doğrultusunda tekrardan kalite kontrol departmanlarında ilgili ürünün üzerinde incelemeler yapılır. Yapılan incelemeler sonucunda ürün hatalıysa değişim ya da iade sürecine geçilir.

➥Kalite Kontrol Hizmetlerinin Faydaları
Kalite kontrol hizmetleri hem tüketiciye hem de üreticiye fayda sağlamaktadır. Öncelikle tüketiciye sağladığı faydalardan söz etmek gerekirse, kalite kontrol hizmetleri müşterilerin kaliteli ürünler almasını sağlamaktadır. Ayrıca olası hata durumlarında müşteri haklarını koruyarak iade ve değişim süreci gibi işlemlere olanak sağlar. Bu nedenle kalite kontrol hizmetleri tüketiciye güven aşılamaktadır.

Üreticinin faydası ise, kalite kontrol hizmetleri ile destek sağlayan firmaların prestijini arttırmasıdır. Nitekim kalite kontrol departmanları hem müşterilerden gelen ürünleri tekrardan test etmeye, hem de ürünler piyasaya sürülmeden önce kontrolünün sağlanmasına fayda sağlamaktadır. Bu da ürünler henüz piyasaya çıkmadan hatalarının ayıklanmasını sağlamaktadır. Sonuç olarak maliyetten kar elde edilir. Ayrıca belirli standart düzeyinin altına düşmeden üretim sağlanacağı için firmanın prestijini de artmaktadır. Nitekim kalite kontrol hizmetleri sayesinde firmaların güvenilirlik seviyesi de artmaktadır.

➥Düşük Maliyet Yüksek Kar
Kalite kontrol departmanları düşük bütçeler ile kurulabilmektedir. Düşük bütçe ile kurulan bir kalite kontrol departmanı sayesinde firma prestiji artar ve müşteri potansiyeli genişler. Bu da firmanın direkt olarak kar seviyesine olumlu etki eden bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir