Güvenlik hizmetleri günümüzde fiziki güvenlik hizmetleri ve elektronik güvenlik sistemleri olarak iki farklı başlık altında toplanmaktadır. Geçmiş dönemlerde teknoloji yeteri kadar gelişemediği için fiziki güvenlik hizmetleri sıklıkla tercih edilmekteydi. Günümüzde ise teknolojinin gelişimine bağlı olarak elektronik güvenlik sistemleri oldukça yaygınlaşmıştır.

➥Hangi Güvenlik Önlemi Daha Güvenlidir?
Fiziki güvenlik hizmetleri ve elektronik güvenlik sistemleri kullanım alanına göre farklı tedbirleri beraberinde getirmektedir. Nitekim büyük bir alanın korunması gerekiyorsa, elektronik güvenlik sistemlerinin yanı sıra fiziki güvenlik görevlilerine de ihtiyaç bulunmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise fiziki güvenlik görevlilerinin anlık müdahale edebilmesidir.

➥Fiziki Güvenlik Hizmetleri
Fiziki güvenlik hizmetleri okul, hastane, konser, alışveriş merkezi ve birçok yerde aktif olarak tercih edilmektedir. Bunun en başlıca nedeni söz konusu alanların kalabalık ortamlardan oluşmasıdır. Kalabalık ortamlarda fiziki güvenlik görevlileri denetleme, yönlendirme, bilgilendirme ve gerektiğinde müdahale etme amacı ile bulunmaktadır. Fakat söz konusu alanların hepsinde elektronik güvenlik sistemleri de bulunmaktadır.

➥Elektronik Güvenlik Sistemleri
Elektronik güvenlik sistemleri; X-Ray cihazları, alarm sistemleri, kamera sistemleri, parmak okuyucular ve birçok sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu sistemlerin hepsi bireylerin can ve mal güvenliğini koruyabilmek için kullanılmaktadır.

➥Güvenlik Hizmetleri Fiyatı Ne Kadardır?
Güvenlik hizmetleri konusunda fiyat verilebilmesi için nasıl bir koruma hizmeti alınması gerektiğinin bilgisi verilmelidir. Nitekim büyük bir alanın korunması gerekiyorsa kamera sistemleri, dedektörler ve fiziki güvenlik görevlisi gerekebilir. Ayrıca ne kadar kamera ve fiziki güvenlik görevlisi gerektiği de fiyat konusunda belirleyici unsurlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir