Güvenlik hizmetleri bir ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Nitekim insanların can ve mal güvenliğini koruma güdüsü, eski çağlara kadar dayanmaktadır. Günümüzde de hem elektronik güvenlik hizmetleri olarak hem de fiziki güvenlik hizmetleri olarak varlığını devam ettirmektedir.

Elektronik Güvenlik Hizmetleri
Elektronik güvenlik hizmetleri; güvenlik kameraları, alarm sistemleri, parmak okuyucu sistemler, dedektörler ve X-Ray cihazları olmak üzere, insanların korunma ihtiyacını gideren tüm elektronik sistemleri kapsamaktadır.

Elektronik Güvenlik Hizmetleri Fiyatı
Elektronik güvenlik hizmetleri fiyatı kullanılacak ekipman sayısına ve teknolojiye göre değişiklik göstermektedir. Nitekim birçok güvenlik kamerası bulunmaktadır. Fiyatına göre performansı da değişiklik göstermektedir. Ayrıca alan taramasına göre kaç adet güvenlik kamerası gerektiği belirlenmektedir. Sadece güvenlik kamerası değil, alarm sistemi ve dedektör ihtiyacı da olabilir. Bu nedenle elektronik güvenlik hizmetleri fiyatı alan taraması yapıldıktan sonra net bir şekilde sunulabilmektedir.

Fiziki Güvenlik Hizmetleri
Fiziki güvenlik hizmetleri, elektronik güvenlik hizmetlerinden önce yaygınlaşmaya başladı. Nitekim teknolojinin yeterince gelişmediği dönemlerde özel güvenlik görevlileri daha yaygındı. Günümüzde de bilhassa kalabalık ortamlarda (alışveriş merkezleri, spor müsabakaları, hastaneler, okullar vb.) özel güvenlik görevlileri tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise, özel güvenlik görevlilerinin olay anında şüpheli kişiye müdahale edebilmesidir.

Fiziki Güvenlik Hizmetleri Ücreti
Fiziki güvenlik hizmetleri ücreti, güvenlik personeli adetine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle istenilen personel sayısına göre fiyat bilgisi verilebilmekte. Ayrıca ne kadar güvenlik personeli gerektiği bilinmiyorsa, alan taraması sonrasında kaç adet personel gerektiği bilgisi verilmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir